>Vogelfestival in Lelystad

>Het Vogelfestival viert dit jaar haar eerste lustrum! Vogelbescherming Nederland, Staatsbosbeheer en SOVON Vogelonderzoek Nederland organiseren namelijk voor de vijfde keer op rij het festival in de Oostvaardersplassen in Flevoland. Vogel- en natuurliefhebbers van jong tot oud kunnen opnieuw hun hart ophalen, er is van alles te doen. Het thema van dit jaar is: ‘Beschermen werkt!’
Tienduizend bezoekers kwamen vorig jaar naar het Vogelfestival in de Oostvaardersplassen. De Oostvaardersplassen ligt centraal in Nederland en is een van de rijkste en grootste vogelgebieden van Nederland. Het thema van dit jaar is ‘Beschermen werkt!’. Natuurgebieden vormen voor veel vogelsoorten de ruggengraat van de Nederlandse populatie. Verbindingen tussen die gebieden moeten er voor zorgen dat de populaties niet te geïsoleerd van elkaar raken en de soort dus onder druk komt te staan.
Dit jaar heeft het Vogelfestival een nog uitgebreider programma. Er zijn excursies: te voet, op de fiets, met de bolderkar of de bus. Er zijn diverse soorten lezingen, zo zal Hans Dorrestijn voordragen uit eigen werk. Gedurende de twee dagen is er een breed scala aan workshops, onder andere wandelen met GPS en fotografie. Ook zijn er dit jaar diverse workshops door kunstenaars, zoals het tekenen van vogels, vogels kleien, beschilderen van voeder- of nestkast en het maken van ansichtkaarten. Er zijn opnieuw veel standhouders aanwezig met onder meer: vogelboeken, nestkasten, vogelvoer, outdoorproducten, verrekijkers, telescopen, vogel- en natuurreizen van over de gehele wereld. Nieuw dit jaar is de tweedehands vogelboekenbeurs.
Net als elk jaar gaat de helft van de entreeopbrengsten van het Vogelfestival naar een project waar Vogelbescherming bij betrokken is.
Bezoek het Vogelfestival op 23 en 24 augustus a.s. in de Oostvaardersplassen, nabij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer, Kitsweg 1 (bij Knardijk) te Lelystad. Openingstijden van 09.30 tot 17.00 uur, de kassa gaat om 9 uur open. Toegangsprijs: vanaf 16 jaar € 12,00; kinderen gratis; leden ontvangen €2,00 korting. www.vogelfestival.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.