>Vroege lifttocht in Oostenrijk

>Op zaterdag 13 en zondag 14 september 2008 opent de Sonnwendjoch-lift in het Tiroler Kramsach (Oostenrijk) voor één keer heel vroeg zijn cabinedeuren. In dit weekend vertrekken de eerste gondels om 6 uur ’s ochtends richting Sonnwendjoch. Een speciale actie voor wandelaars, die op 2.224 meter hoogte kunnen genieten van de spectaculaire zonsopgang over Alpbachtal & Seenland. Voor de vroege vogels staat op de top een echt Tiroler bergbeklimmersontbijt klaar en alphoornblazers verzorgen een muzikale begroeting van de dag. Deze Tiroler herfstvariant van het Nederlandse dauwtrappen, is slechts één van de highlights uit het herfstprogramma in Alpbachtal & Seenland. Onder het motto gemütlich wandelen en genieten van eeuwenoude Tiroler tradities staan in september en oktober diverse traditionele evenementen en speciale herfstwandelingen op de agenda. Zoals een gemoedelijke
panorama­tocht rondom de berg Wiedersbergerhorn op 14 september. Of een klimtocht voor ervaren bergliefhebbers naar het op 2.224 meter gelegen Sonnwendjoch op 12 oktober. Op 20 en 27 september wordt in Reith in Alpbachtal volgens Alpentraditie de ‘thuiskomst’ van het vee gevierd. Na een lange zomervakantie op de hooggelegen almen worden de bont­versier­­de koeien in het dorp welkom geheten. Muziek- en dansgroepen zorgen voor de feestelijke muzikale
entourage en op de boerenmarkt zijn huisgemaakte regionale specialitei­ten te koop.
Alle herfsttochten en speciale aanbiedingen in deze periode zijn te vinden op
www.alpbachtal.at/bergwelt.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.