>Wandelen in Willingen

>Een bijzonder natuurschouwspel in purperrood is momenteel op de Willinger Hochheide, Europa’s grootste hoogheidevlakte, te bewonderen. Tijdens een wandeling door het bloeiende heidelandschap kunnen de bezoekers niet alleen van het unieke landschapbeeld genieten. De natuur schittert door kleurrijke pracht en presenteert ook nog eens heerlijke vruchten. Rijpe bosbessen, blauwbessen en vossenbessen maken van de wandeling voor de kinderen een smulpartij. Hochheides zijn grote besloten heidevlaktes op hoogtes boven de 700 meter, zoals ze vnl. op de hoger gelegen gebieden in het Sauerland voorkomen. Op de kale vlaktes van de hogere bergen is door de bijzondere klimatische omstandigheden een zeldzame vegetatie behouden gebleven. Grove dennenbomen, heidebrem, arnica en verschillende soorten orchideeën behoren tot de vegetatie en natuurlijk de heide, die het karakteristieke landschapbeeld vormt. O.a. de heideschapen zorgen ervoor, dat de zeldzame vegetatie behouden blijft. Ze grazen de plantenscheuten die de vegetatie dreigen te overwoekeren af.
Nog tijdens de gehele maand augustus presenteert de Willinger Hochheide deze kleurenpracht en vruchtenrijkdom. Zelfs in september kunnen de wandelaars nog enige bessen ontdekken.
www.willingen.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.