>Adviseur Wereldmuseum in opspraak

>

Ook met de deuren dicht rommelt het in het Wereldmuseum in Rotterdam. Een adviseur blijkt in Indonesië te worden beticht van betrokkenheid bij een kunstroof. Zijn naam staat op de internationale opsporingslijsten. De politie verdenkt hem van handel in beschermd erfgoed en valsheid in geschrifte. Vorig jaar, vlak voor de sluiting in augustus met het oog op een ingrijpende verbouwing, kwamen meldingen naar buiten over aanvaringen tussen personeel en directie en conflicten binnen de ondernemingsraad. Het binnenhalen van commerciële activiteiten, zoals een reisbureau en zalenverhuur, zou de positie als volkenkundig instituut ondergraven. Nu leidt het uitdunnen van de collectie van internationale faam tot onrust. (Lees meer bij Volkskrant)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.