>Beelden van Folon in Park van La Hulpe

>De aquarellen en beelden van de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon zijn een fantastische ontdekking. Folon (1934-2005) geniet dan ook grote bekendheid in Frankrijk en de VS maar is minder bekend bij ons. Tot 28 september is er een culturele en toeristische route uitgezet rond Folon met exposities en beeldenroutes in diverse steden en parken. Een hoofdrol is weggelegd voor zijn eigen museum in het park van la Hulpe, iets ten zuiden van Brussel. Een handige Folon-kaart met informatie, alle locaties en hotelarrangementen is beschikbaar.
In zijn eigen Fondation Folon in La Hulpe zijn meer dan 300 kunstwerken van Folon permanent te zien. Aquarellen, schilderijen, affiches, postzegelontwerpen, beelden van hout, marmer en brons. Het museum is een succes: men wandelt als het ware door het levensverhaal van de kunstenaar, een sociaal geëngageerde warme persoonlijkheid. Het concept heeft Folon zelf bedacht en het toont de vele facetten van zijn talent en veelomvattende kunst. In het park van La Hulpe (227 ha) zijn voor de gelegenheid dertig bronzen beelden van Folon opgesteld. Vogels, een kat, personages, koffers, reizigers,… nodigen uit om weg te dromen in dit fraaie domein. In Waterloo, Louvain-la-Neuve en Durbuy zijn ook tentoonstellingen en er is een stadswandeling in Namen. Zeer fraai is ook de kerk van Waha bij Marche-en-Famenne, met schitterende glas in lood ramen. De kunst van Folon is een feest voor het oog en het reisje naar België zeker waard.
Info: Kaart ‘Reizen in het land van Folon’ is tegen betaling van portokosten beschikbaar bij het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië en Brussel, Postbus 2324, 2002 CH Haarlem, tel 0900-2020107 (0,45 € p/m) en [email protected] Fondation Folon, Drève de la Ramée 1, B-1310 La Hulpe/Terhulpen, tel 00.32.2/6533456, fax 00.32.2/6530077 www.fondationfolon.be en www.folon2008.be

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.