>Benefietconcert in ridderzaal Muiderslot

>Op 27 september vindt in de Ridderzaal van het Muiderslot een concert plaats dat geschreven werd in 1951 voor de harp van Phia Berghout en de fluit van Hubert Barwahser. Deze harp is tegenwoordig in beheer van de Muiderkring en hij wordt voor deze gelegenheid bespeelt door Erika Waardenburg. Eleonore Pameijer speelt op de fluit die ooit toebehoorde aan Hubert Barwahser. Het feit dat nu de originele instrumenten bespeeld worden, betekent dat een volstrekt uniek geluid ten gehore wordt gebracht. In combinatie met de brandende kaarsen in de kroonluchters die zorgen voor een sfeervolle verlichting van de Ridderzaal ontstaat een heel bijzondere ambiance. Theo Olof zal een toelichting geven over het ontstaan van dit bijzondere optreden en het gebruik van deze instrumenten. Hij zal tevens het concert inleiden. In juli 2008 vond het tiende Wereld Harp Congres in Amsterdam plaats.Ter gelegenheid hiervan werd over de oprichter van dit Congres, Phia Berghout, een boek met DVD geproduceerd met een impressie over haar leven en hoe zij er in slaagde haar ambities waar te maken. Om te helpen in de kosten komen alle inkomsten van dit benefietconcert direct ten goede aan Het Phia Berghout Comité. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor dit concert in de prachtige Ridderzaal van het Muiderslot waar P.C.Hooft al culturele avonden doorbracht met zijn Muiderkring. Kaarten zijn te koop à € 35,– per stuk, kijk op www.muiderslot.nl voor reserveringen of bel op werkdagen tussen 11.00 en 17.00 uur, tel. Muiderslot 0294 256262.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.