>Bioscoopfilm pronkt met Frankrijk

>Bienvenue chez les Ch'tisImage via Wikipedia Vanaf 11 september zal de Bienvenue chez les Ch’tis ‘Van een boerengat naar de grote stad’ van de regisseur Danny Boon in de bioscopen in Nederland te zien zijn. De film die zich afspeelt in het Noord-Franse Bergues en op een komische manier de vooroordelen over Noord-Frankrijk onder de loep neemt, heeft in Frankrijk ruim 25 miljoen bezoekers getrokken. Bienvenue chez les Ch’tis vertelt het verhaal van Philippe Abrams, die als directeur bij de post in Salon-de-Provence werkt. Zijn echtgenote Julie kampt met depressiviteit. Philippe denkt haar te kunnen opfleuren door naar de zon en het zuiden te gaan. Hij probeert op een listige manier een overplaatsing naar de Côte d’Azur te regelen. Dit mislukt echter en het zonnige zuiden gaat aan hun neus voorbij. In plaats daarvan wordt hij overgeplaatst naar Bergues, een gehucht in de regio Nord-Pas de Calais. Philippe ziet het absoluut niet zitten om naar het regenachtige en koude noorden te gaan, waar de bewoners in een onverstaanbaar dialect met elkaar communiceren, het zogeheten ‘Ch’timi’. Wanneer Philippe arriveert in het hoge noorden, blijkt dat Philippe’s beeld niet strookt met de werkelijkheid…
Tijdens de film maakt men kennis met de verrassende Noord-Franse cultuur. De Noord-Franse regio’s Picardië en Nord-Pas de Calais zijn ideale bestemmingen voor korte vakanties. Een bezoek brengen aan een authentieke Noord-Franse bierbrouwerij, een jeneverbranderij of een Noord-Franse kaaswinkel of strandzeilen aan de prachtige Noord-Franse kust; het is allemaal mogelijk in Noord-Frankrijk. Ook kan men tegenwoordig een speciale Bienvenue chez les Ch’tis-tour maken in Bergues, waar de film is opgenomen. Het nieuwe vakantieoord Val Joly in Nord-Pas de Calais maakt een verblijf in Noord-Frankrijk extra aangenaam. Meer leuke vakantie-ideeën staan op www.noordfrankrijk.nl, op de site van Nord-Pas de Calais www.noordfrankrijk-toerisme.com en op de site van Picardië www.picardietourisme.com/nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.