>Dubbelexpositie: Konings Kunst

>Van 11 oktober 2008 tot en met 14 februari 2009 wordt in het Veluws Museum Nairac en het Stadsmuseum Harderwijk een dubbelexpositie georganiseerd van de bekende impressionistische schilders Arnold en Edzard Koning. Edzard Koning verwierf onder andere bekendheid als illustrator van de Verkade albums. Arnold Koning heeft, mede beïnvloed door zijn vriendschap met Vincent van Gogh, prachtige landschapsschilderijen achtergelaten. Het Veluws Bureau voor Toerisme stelt een fietsroute samen die langs plekjes op de Veluwe leidt waar de schilders rond 1900 geschilderd hebben. De dubbelexpositie laat een breed scala aan werken zien: sfeervolle stads- en dorpsgezichten, landschappen en riviergezichten, natuurstudies en portretten, grafiek, schetsboeken en aquarellen van de Verkade-albums. Elizabeth Yates, kunsthistorica en kleindochter van Edzard Koning publiceert bij de dubbelexpositie het boek Konings Kunst, van Parijs tot de Veluwe. De impressionisten Arnold en Edzard Koning. De uitgave plaatst de levens van beide schilders tegen de achtergrond van het dynamische tijdperk rond 1900.
Meer informatie: www.koningskunst.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.