>Duitse hotels werken stress weg

>Voor 60 procent van hotelgasten is het behandelen of voorkomen van stress een van de belangrijkste reden om een weekend/midweek in een kuurhotel te boeken. Dit blijkt uit een onderzoek van het in München gevestigde ‘Institut fur Freizeitwirtschaft’ (IFF) over de toekomst van het gezondheidstoerisme van Duitsers tot 2020. ‘Hoewel de resultaten betrekking hebben op Duitsers, ben ik van mening dat dit ook in hoge mate geldt voor gasten uit Nederland en België,’ aldus directeur Michael Altewischer van Wellness-Hotels-Deutschland – het samenwerkingsverband van luxe 4- en 5-sterren kuurhotels in Duitsland. ‘Stress stopt niet bij onze grens. In de rijke Westerse landen zijn zwaarlijvigheid en stress hard op weg dé moderne welvaartsziekten te worden.’ Binnen de W-H-D keten bieden verschillende hotels nu speciale anti-stress arrangementen van 3 tot 7 dagen. Nadere info op www.w-h-d.de. Een brochure van de Wellness-Hotels-Deutschland keten kan aangevraagd worden via [email protected] of via de website.
Een natuurlijke omgeving is noodzakelijk voor een anti-stress behandeling. Alle W-H-D hotels liggen in de natuur, in bosrijke gebieden, aan meren of langs de kust. Een uitgelezen omgeving om tot rust te komen. Altewischer: ‘Let wel, ontspannen betekent zeker niet niets doen. Enige fysieke inspanning – gebaseerd op de persoonlijke voorkeur van de gast – is een wezenlijk onderdeel van de behandeling.’

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.