Duurste hotel ter wereld open in Dubai

>Duurste hotel ter wereld open in Dubai 9Na het hoogste gebouw ter wereld mag Dubai nu ook ’s werelds duurste en meest luxueuze hotel aan zijn curriculum toevoegen. Het majestueuze Atlantis Hotel, met een prijskaartje van ruim 1 miljard euro, opende gisteren zijn deuren voor het grote publiek. Eigenaar Kerzner International Resorts spaarde kosten noch moeite om van het resort de meest indrukwekkende toeristische attractie in de Arabische Golf te maken.
Op 20 november 2008 vindt de officiële opening van hotel Atlantis plaats en wordt nu al de duurste en meest spectaculaire opening van een hotel ooit genoemd. Alleen het openingsfeest al kost 20 miljoen euro. Hoe ziet de opening van hotel Atlantis in Dubai eruit? Tijdens de opening zal zangeres Kylie Minogue een optreden geven van 60 minuten. Voor dit optreden krijgt Kylie Minogue 2,5 miljoen euro. Dit optreden schijnt nu al het best betaalde optreden te wordeThe resort Palm_Jumeirah, Dubai, United Arab Emirates, is featured in this image photographed by Expedition 10 Commander Leroy Chiao from the International Space Station in 2005. The resort is under construction on reclaimed land silhouetted against the dark waters of Dubai’s Persian Gulf coast. Advertised as "being visible from the Moon," this man-made palm-shaped structure displays 16 huge fronds framed by a 12-kilometer protective barrier. When completed, the resort will sport 2,000 villas, 40 luxury hotels, shopping centers, cinemas, and other facilities. When completed, the resort is expected to support a population of approximately 500,000 people.Image via Wikipedian in de geschiedenis.
Naast dit optreden zal er groots vuurwerk te zien zijn, dat zelfs het vuurwerk tijdens de Olympische Spelen in Beijing moet overtreffen. Voor het vuurwerk geeft Atlantis 3,5 miljoen euro uit. Het vuurwerk zal de gehele kust (zo’n 43 km) van Palm Jumeirah doen verlichten.
Verder is er uiteraard aan de catering gedacht. Viersterren Michelin chefs Giorgio Locatelli en Nobu Matsuhisa zullen de gehele catering verzorgen. Naar verwachting komen er 2000 gasten naar deze spectaculaire opening. De uitgenodigde gasten hoeven hun vlucht naar Dubai natuurlijk niet zelf te betalen, dit wordt gedaan door het hotel.
Het Atlantis Hotel telt 1.539 kamers en wordt geflankeerd door een superdeluxe-aquaresort en witte palmboomstranden. Samen beslaan ze 114 hectare (zo’n 64 voetbalvelden) op het artificieel aangelegde eiland Palm Jumeirah. Het waterpark omvat onder meer een marinejachthaven, tientallen attracties, een vijf kilometer lange wildwaterrivier en een aquarium met 65.000 vissen en 24 dolfijnen. De dolfijnen werden speciaal van de Solomoneilanden in de Stille Oceaan overgevlogen in peperdure vliegtuigen met aquatanks.
Na zich te hebben uitgeleefd in het waterpretpark kunnen gasten zich terugtrekken in hun suites. Voor 18.000 euro kun je overnachten in het Bridge Penthouse, dat drie slaapkamers en een gouden eettafel heeft. In plaats van muren is in de slaapkamers geopteerd voor glazen wanden die uitkijken op de aquaria met exotische en zeldzame vissoorten. In de prijs is ontbijt meegerekend, voor lunch en avondmaal kun je terecht in één van de zeventien restaurants, waarvan er drie worden uitgebaat door chefs met Michelinsterren. Avondentertainment wordt voorzien door Cirque du Soleil en er zijn plannen voor de bouw van een gigantisch casino.
Het meeste bijzondere aan het hotel is dat het suites krijgt onder de naam ‘The Lost Chambers’ die uitzicht hebben op de oceaan. Deze suites bevinden zich onder het water oppervlak.
Kijk voor meer informatie op: www.atlantisthepalm.com

One Response

  1. LEEN Joseph

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.