>Ecodrome breidt uit met twee apen

>Expeditie Ecodrome Zwolle gaat apen houden. Het themapark verwelkomt over enkele weken een tweetal witoorpenseelapen. De apen worden ondergebracht in het reeds bestaande parkonderdeel Jungle Expeditie, waar ook verschillende tropische vogels en twee breedsnuitkaaimannen leven. De apen blijven vooralsnog binnen, maar zullen in de toekomst naar verwachting ook een buitenverblijf krijgen.
Naast spinnen, otters, piranha’s, roofvogels en tal van andere dieren en insecten, gaat Expeditie Ecodrome Zwolle vanaf medio oktober ook apen presenteren aan het publiek. Het park zal een mannetje en een vrouwtje onderbrengen in de vorig jaar geopende Jungle Expeditie. Het mannetje is zes jaar oud en afkomstig van Stichting AAP in Almere. Het tweejarige vrouwtje leeft nu nog in Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg. Expeditie Ecodrome Zwolle hoopt in de toekomst op jongen, maar is vooralsnog bijzonder blij met de komst van twee witoorpenseelapen. In het parkonderdeel Jungle Expeditie leven nu al ruim twintig vissoorten uit het Amazonegebied en twee breedsnuitkaaimannen. Parkmanager Wil Woudman: “Naar verwachting zijn de twee apen al tijdens de herfstvakantie te zien voor het publiek”. Gedurende de herfstvakantie organiseert het park ook de Indian Summer. Witoorpenseelaapjes behoren tot de klauwaapjes. Zij zijn de enige apensoort die klauwtjes aan hun vingers hebben in plaats van nagels. Zo kunnen ze zich goed vasthouden als ze door bomen klimmen. In het wild komt deze aap voor in het Amazonegebied.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.