>Efteling investeert € 46 miljoen in vakantiepark

>

>Efteling investeert € 46 miljoen in vakantiepark 9* De entree van het nieuwe park

Vandaag presenteerde de Efteling de plannen voor Efteling Bosrijk, de nieuwste verblijfsaccommodatie van het attractiepark uit Kaatsheuvel. Het project brengt een investering van 46 miljoen met zich mee en is daarmee het grootste en duurste project in de geschiedenis van de Efteling. Met de bouw van Efteling Bosrijk gaat een langgekoesterde wens van de Efteling in vervulling. De eerste gasten worden verwacht in december 2009.

Tijdens een meerdaags bezoek kunnen gasten 2 of 3 overnachtingen combineren met onbeperkte toegang tot de Efteling. Door meer overnachtingsmogelijkheden in de omgeving te bieden, wil de Efteling meer bezoekers uit verder gelegen provincies en omringende landen naar het park trekken. Bovendien wil de Efteling, naast een dagje uit, het meerdaagse verblijf stimuleren en een nieuwe stap zetten in de richting van de jaarrond opening van het attractiepark. Met de komst van het vakantiepark gaat deze wens in vervulling.

Met de bouw van het vakantiepark is een investering van € 46 miljoen gemoeid. Daarmee is het de grootste investering in het 56-jarig bestaan van de Efteling. In 2006 investeerde het park nog € 20 miljoen voor de populaire attractie De Vliegende Hollander.

Het gebied van Efteling Bosrijk beslaat 17 hectare en ligt tegen de Efteling en het Efteling Golfpark aan. Het vakantiepark is ruim opgezet en bestaat uit 178 Bos- en Dorpshuysen en appartementen met plaats voor 1000 gasten. De huizen liggen in een gevarieerd landschap met duinen, dichte stukken bos, een open veld en water en hebben een authentieke uitstraling door het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen zoals hout en stenen.

Naast de huizen in het gebied vindt men twee imposante en gethematiseerde gebouwen, waar men naast appartementen ook alle centrale voorzieningen treft zoals de receptie, een Grand Café en een overdekte waterspeelplaats voor kinderen. De accommodaties zijn geschikt voor 4, 6 of 8 personen en zijn van alle gemakken voorzien. Van de appartementen en huisjes is een aantal ingericht als VIP-accommodatie en heeft een aantal special voorzieningen voor gehandicapten. Zoals past bij de Efteling als hoeder van het sprookje, is ook bij Efteling Bosrijk gekozen voor thematisering op basis van een verhaal. Klaas Vaak is subtiel aanwezig, met lichte thematisering en entertainment.

In Efteling Bosrijk kunnen gasten korte arrangementen boeken (tot 4 dagen). Dit is inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling. Daarnaast biedt het vakantiepark ook extra voorzieningen, zoals een ontbijt in de Efteling met sprookjesvriendjes of een speciale Efteling Avond in een exclusief voor Bosrijk-gasten opengesteld gedeelte van het park.

De eerste gasten worden op 11 december 2009 in Efteling Bosrijk verwelkomd. Reserveren is mogelijk vanaf januari 2009 via www.efteling.com en tel. 0900 – 0161 (€ 0,25 p.m.). Vanuit België 0900 – 84037 (€ 0,44 p.m.)

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.