>Feest rond Agatha Christie

>Het Agatha Christie Festival heeft plaats in de week van 15 september, haar geboortedag. Christie zou dit jaar 118 zijn geworden. Voor meer informatie over de toneeluitvoeringen, boottochten, filmvertoningen, tea party’s, murder mystery bal, zandsculpturen, rondleidingen en Cluedo competitie, zie www.englishriviera.co.uk
Het Torquay Museum aan 529 Babbacombe Road (toegang 5 euro) heeft een Agatha Christie-expositie. Informatie over de Agatha Christie Mile is verkrijgbaar bij het toeristenbureau aan 5 Vaughan Parade. Torquay ligt in het Zuid-Engelse graafschap Devon. Vanaf Londen biedt First Great Western rechtstreekse treinverbindingen naar Torquay, voor ongeveer 40 euro retour. De reis duurt drie uur. Vanuit Amsterdam zijn er vluchten naar Exeter, waarna de treinreis naar Torquay 35 minuten duurt (kosten omgerekend 13 euro). Zie www.nationalrail.co.uk
Torre Abbey is in juli heropend en nu alle dagen van de week open. De abdij ligt aan The King’s Drive, toegang kost omgerekend 8,50 euro (kinderen tot 5 jaar gratis), www.torreabbey.co.uk
De prehistorische grot Kents Cavern ligt aan 898 Ilsham Road en is het hele jaar open. Toegang kost omgerekend 10 euro, www.kents-cavern.co.uk
Voor meer informatie over Torquay als Globaal Geopark
zie www.englishrivierageopark.org.uk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.