>Feest voor de tong op Texel Culinair

>Komend weekend is het extra goed toeven op Texel. In badplaats De Koog is het dan voor de vijfde keer tijd voor Texel Culinair. Dertig koks, restaurants en retailers laten zich een weekend lang van hun beste kant zien. Iedereen is welkom voor het ware genieten van lekker eten en heerlijk drinken. Overal zijn hapjes te proeven, vaak kleine ‘proefporties’ voor kleine prijsjes. Afrekenen gaat eenvoudig met het Kôgertje, een speciaal muntje dat 1,30 euro kost. En een wijntje bij het eten kan gerust, want de organisatie van het proeffestijn zorgt voor busvervoer over het hele eiland na afloop van de proeverijen.
De opening vandaag belooft een spektakel te worden. Kees de Ouden van Grand Hotel Opduin zal de champagne voor de gasten sabreren. Als enige Texelaar die is aangesloten bij de Confrérie du Sabre d’Or mag hij met een speciale champagne-sabel de kurk van de flessen slaan. De eeuwenoude sabreer-techniek is spectaculair om te zien en maakt de opening extra feestelijk. (Bron: Dag.nl)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.