>Floortje en onze wereldwonderen

>Vanaf woensdag 1 oktober 2008 om 16.05 uur (Ned. 2) start Teleac met ‘Hollandse wereldwonderen’. De nieuwe 8-delige serie laat zien waarom Werelderfgoed in Nederland als ‘De molens van Kinderdijk’ en ‘De Waddenzee’ van uitzonderlijke universele betekenis zijn voor de wereldgemeenschap, en waarom ze geplaatst zijn op de Lijst van Werelderfgoed van de UNESCO. Het commentaar bij ‘Hollandse wereldwonderen’ wordt ingesproken door Floortje Dessing. De serie kwam tot stand dankzij een bijdrage van Stichting Platform Werelderfgoed Nederland. De serie ‘Hollandse wereldwonderen’ belicht achtereenvolgens ‘De molens van Kinderdijk’, ‘De Stelling van Amsterdam’, ‘Het Woudagemaal in Lemmer’, ‘Schokland: eiland op het droge’, ‘De Beemster’, ‘Het Rietveld Schröderhuis’, ‘Willemstad Curaçao’ en ‘De Waddenzee’.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.