>Frankrijk eert Charles de Gaulle

>>Frankrijk eert Charles de Gaulle 9Op 10 oktober wordt in het bijzijn van de Franse president Nicolas Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel het nieuwe “Mémorial Charles de Gaulle” geopend in Colombey-les-Deux-Eglises. Vanaf zaterdag 11 oktober is dit expositiecentrum geopend voor het publiek.
Het departement Haute-Marne en de Stichting Charles de Gaulle hebben zich ten doel gesteld een interactief centrum te bouwen ter nagedachtenis aan het leven en het werk van Generaal de Gaulle, om zo jongeren in staat te stellen de geschiedenis van de 20e eeuw beter te begrijpen.
De permanente collectie van het museum biedt de bezoeker een kijkje in het leven van zowel de bekende als de onbekende Charles de Gaulle. Hier maakt men kennis met de held uit de Tweede Wereldoorlog en de stichter van de vijfde Republiek en leert men eveneens over het privéleven van de generaal. Naast 4000 m² aan expositieruimte beschikt het centrum ook over een amphitheater, waar nationale en/of internationale conferenties en symposia kunnen worden gehouden. Openingstijden: mei – september: dagelijks van 10.00 tot 19.30 uur februari – april en oktober – december: dagelijks van 10.00 tot 17.30 uur, dinsdags gesloten. Tarieven
Volwassenen € 12,50, Kinderen (tussen 6 en 12 jaar) € 8,00, Kinderen tot 6 jaar gratis
Website: www.memorial-charlesdegaulle.fr (Auteur: Jessika Bettan)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.