>Griezelen in Massachusetts tijdens Halloween

> Geestverschijningen, heksen en spoken; de tijd van griezelen is weer aangebroken nu Halloween voor de deur staat. In Nederland is dit van oorsprong Keltische feest steeds populairder aan het worden, maar wie echt wil griezelen, moet naar de Amerikaanse staat Massachusetts. Hier vind men het heksenstadje Salem en vele historische ‘haunted’ hotels en inns.
Op 31 oktober komen de doden tot leven. Op deze dag vierden de Kelten namelijk de “Eve of All Saints”, de afsluiting van het Keltische jaar waarin de zielen van alle mensen die het afgelopen jaar waren overleden, toegang kregen tot het rijk van de doden maar daarvoor nog eenmaal een bezoek brachten aan hun vroegere woonplaatsen. Deze avond werd ook wel ‘Hallow Even’ genoemd, ofwel het ‘Halloween’ van nu. Halloween wordt uitbundig gevierd in Amerika en is al een paar jaar behoorlijk in opkomst in andere landen, waaronder in Nederland en België.Bij Halloween gaat het om griezelen, griezelen en nog eens griezelen. En daar schrikt men in Massachusetts niet voor terug.
Massachusetts, een kleine staat in het hart van New England aan de oostkust van de Verenigde staten, herbergt namelijk vele spookhotels, bed&breakfasts en historische inns. Ook vind men hier het stadje Salem, berucht om de heksenprocessen uit 1692 en een must voor de liefhebber van griezelverhalen.
Salem was rondom 1690 een kleine nederzetting van Puriteinse pioniers en arme landbouwers die moeilijkheden hadden te overleven in de wildernis dat het gebied toen nog was. De bevolking was arm en werd geregeerd door strenge gedragsregels, roddels en angst voor de duivel. Deze nare sfeer leidde uiteindelijk in 1692 tot de heksenprocessen en een aantal gruwelijke martelingen en executies, waarbij met name oude weduwen niet werden gespaard. Tijdens een bezoek aan Salem is een overnachting in het Hawthorne hotel een aanrader. Dit historische hotel schijnt naast een behekste lift , ook een kamer te hebben waarin jaarlijks een geheimzinnig genootschap vergadert. Niemand, ook de directie van het hotel niet, schijnt de sleutel te hebben van deze kamer.
www.massvacation.com

0

One Response

  1. zilvervis

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.