>Het wonder van Pont du Gard

>Pont du Gard, 1850sImage via Wikipedia Iedere week publiceert Dag.nl iets van de Werelderfgoedlijst van UNESCO, een lijst met de mooiste, bijzonderste of belangrijkste plekken ter wereld. Deze week een stuk erfgoed van bijna tweeduizend jaar oud: de Pont du Gard bij Nîmes, Frankrijk.
Het technisch en bouwkundig vernuft van de Romeinen is onvoorstelbaar, zeker in het licht van de tijden die erop volgden. Veel van de bouwwerken die nog intact zijn, zijn daarom ook toeristische en wetenschappelijke trekpleisters en vaak beloond met een plaats op de Werelderfgoedlijst. Het aquaduct Pont du Gard is zo’n plek. Duizend arbeiders werkten veertien jaar lang dag in dag uit aan het bouwwerk. Vanaf de voltooiing in 52 tot aan de zesde eeuw na Christus bracht het aquaduct water vanuit de bron bij Uzès naar het tegenwoordige Nîmes. Lees het hele verhaal bij Dag.nl


Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.