>Internationale kunstmanifestatie in Kopenhagen

>De internationale kunstmanifestatie Kopenhagen Contemporary wordt voor de eerste keer gehouden van 5 t/m 7 september 2008. Ongeveer vijftig musea, kunsthallen, galeries en kunstzaken openen genoemd weekend hun deuren voor belangstellenden die kennis willen nemen van de beste Kopenhaagse hedendaagse kunstuitingen. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend festijn wordt in de Deense hoofdstad, die zich de laatste tijd heeft ontwikkeld tot een belangrijk centrum van moderne kunst. De schijnwerpers zullen niet alleen worden gericht op gevestigde collecties als die van Statens Museum for Kunst en het Arken Kunstmuseum in Ishøj, maar ook op kunsthallen en galeries die waardevolle moderne kunst aanbieden. In totaal zijn er ongeveer vijftig belangrijke participanten. Naast exposities staan onder meer ook vernissages, rondleidingen en talkshows met kunstenaars op het programma. De manifestatie is een initiatief van de toeristische organisatie Wonderful Copenhagen en Kopenhagen Publishing, een vereniging die de Deense moderne kunst wil bevorderen. www.kopenhagencontemporary.com en/of www.visitcopenhagen.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.