>Jonge aap in Beekse Bergen

>A white-cheeked Gibbon at the Adelaide ZooImage via Wikipedia De gibbons in Safaripark Beekse Bergen, de ‘zingende’ apensoort, hebben een reden om nog een toontje hoger te zingen. Vrouwtje Riki beviel van een kerngezonde baby-aap. De kleine heeft nog geen naam, omdat het geslacht nog onbekend is. Bezoekers kunnen moeder en kind bewonderen langs de wandelroute door het Afrikaanse wildlife park in Hilvarenbeek.
Stevig vasthoudend aan de buik van de moeder, kijkt de afgelopen woensdag geboren gibbon in het rond naar de bezoekers van Safaripark Beekse Bergen. De ouders van de kleine zijn vader Ory van 23 jaar en de veertien jaar oudere moeder Riki. Jonge gibbons blijven over het algemeen de eerste twee jaar zeer dicht bij hun moeder.
Het regenwoud, waar gibbons oorspronkelijk leven, wordt in hoog tempo gekapt waardoor de aapjes met uitsterven bedreigd worden. Safaripark Beekse Bergen zet zich in voor het behoud van bedreigde diersoorten in het wild en hun leefgebieden. De gibbon is opgenomen in een Europees management programma. Gibbons gaan zingend door het leven. Vroeg in de ochtend begint het mannetje een lied en kort daarna valt het vrouwtje in. Hiermee maken ze duidelijk wat hun territorium is. Jonge mannetjes proberen met hun gezang indruk te maken op de vrouwtjes. Een goede zanger heeft dan ook snel een partner en een eigen gebied. Gibbons staan bekend om hun enorm lange armen. Zonder hun benen te gebruiken, slingeren ze razendsnel aan hun armen van tak tot tak. www.beeksebergen.nl


0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.