>Lezing en expositie over Nederlands verleden

>>Lezing en expositie over Nederlands verleden 12Het Nederlandse landschap is in ruim honderd jaar ingrijpend veranderd. Van droogleggingen en ontginning van heidevelden tot uitbreiding van steden en infrastructuur. In de nieuwe publicatie Typisch Hollands! worden deze veranderingen in beeld gebracht. De gelijknamige tentoonstelling biedt schilderijen van typisch Hollandse taferelen.
Van 4 oktober 2008 tot en met 18 januari 2009 is, onder de titel Typisch Hollands! Geschilderde landschappen vanaf 1900 een beperkte selectie uit de Collectie Knecht-Drenth te zien in Historisch Museum Deventer. De kunstwerken zijn gegroepeerd rondom de typisch Nederlandse en zeer herkenbare thema’s Bollenvelden, Molens, Strand, Heidevelden en Grachten. Nederland bezit 340 kilometer kustlijn, 15 kilometer grachten in Amsterdam, 1200 molens en 13000 hectare bollenteelt. Ruim voldoende inspiratie voor menig kunstenaar! In 2003 schonk het echtpaar Knecht-Drenth aan Historisch Museum Deventer deze unieke collectie van 724 schilderijen en grafische werken, die de ontwikkeling weergeven van het veranderende Nederlandse landschap en stadsgezicht in de twintigste eeuw.
Op zaterdag 18 oktober om 15.00 uur geeft historisch-geograaf dr. H. Renes in Historisch Museum Deventer een lezing over de geschiedenis van het Nederlandse landschap. Vooraf aanmelden is vereist: info@deventermusea.nl of tel. 0570-69 37 83 tussen 9.30 – 13.30 uur.
Brink 56, 7411 BV Deventer, tel 0570-69 37 80 / 83 www.deventermusea.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.