>Met de trein dwars door Brazilië

>Brazilië heeft een primeur: de Great Brazil Express, de eerste, luxe treincruise van Midden-en Zuid-Amerika die langs een schitterend traject door het zuiden van Brazilië loopt. De trein bestaat uit twee koloniaal ingerichte wagons die de reizigers alle luxe en comfort bieden, terwijl men nippend aan een glaasje koele witte wijn het fraaie Braziliaanse landschap voorbij ziet glijden. Inmiddels heeft de trein van het Braziliaanse verkeersburo de Brazil Award ontvangen voor het beste innovatieve toeristische product van het jaar.
Brazilië is het eerste land in Zuid-Amerika dat een onvergetelijke treinreis biedt waarbij men op een comfortabele manier kennis kan maken met de schoonheid van dit land dat al eeuwen tot de verbeelding spreekt. Vanuit Curitiba, in het zuidoosten van Brazilië reist men in een tijdsbestek van 8 tot 9 dagen naar de beroemde Iquassu watervallen op de grens van Brazilië met Argentinië.
Onderweg doet de trein een aantal onontdekte plaatsen in Zuid Brazilië aan, waardoor namen Itagi, Tibagi, Castro, Morettes en Antonina een gezicht krijgen.

De Great Brazil Express bestaat uit twee gerenoveerde treinwagons die hersteld zijn in nostalgisch koloniaal design en beiden hun eigen aandrijving hebben. Iedere treinwagon biedt plaats aan 22 passagiers. De trein heeft alle nodige voorzieningen aan boord om het de passagiers onderweg aan niets te laten ontbreken: gemakkelijke banken en fauteuils, grote ramen om van het uitzicht te genieten, een kleine maar goed uitgeruste keuken en een welvoorziene bar.
Men overnacht in een van de vele prachtige stadjes of dorpjes waar de trein halt houdt. Vanuit deze stadjes is het weer mogelijk excursies in de omgeving te maken.

De trein is gestart met een vast schema van twee tot vier reizen per maand en de belangstelling is groot, niet alleen bij buitenlandse toeristen maar ook bij het internationale bedrijfsleven dat de trein kan boeken als op maat gemaakte incentive reis.

De Great Brazil Express arrangementen zijn te boeken via JBC-agencies in Nieuwegein (e-mail jasingchu@greatbrazilexpress.com, tel. +31 (0) 30-606 73 03).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.