>München twee weken in ban Oktoberfest

>De Beierse hoofdstad München gaat t/m zondag 5 oktober weer helemaal uit haar dak tijdens het alom bekende Oktoberfest, een volksfeest zonder weerga. Het jaarlijkse topevenement, dat dit jaar voor de 175ste keer plaatsvindt, wordt altijd gehouden op de Theresienwiese, een groot open terrein in de stad dat in de volksmond kortweg ‘Wies’n’ wordt genoemd. Er staan hier tijdens het feest honderden grote en kleine kermisattracties opgesteld en veertien enorme tenten (‘Festhallen’) met in totaal meer dan 100.000 zitplaatsen. In deze feestruimten wordt het speciale Oktoberfestbier in grote hoeveelheden geschonken en gedronken. Bij het bier worden Bayrische Schmankerl (pittige hapjes) geserveerd. Veel feestgangers zijn gekleed in Dirndl en Lederhose.Het Oktoberfest gaat altijd gepaard met allerlei extra activiteiten, zoals de Trachten- & Schützenumzug, een grote optocht door de stad waarbij de deelnemers in klederdracht, resp. uniformen van de schutterij, zijn gekleed. Ter gelegenheid van het feest bieden tal van hotels in München speciale verblijfsarrangementen aan. www.oktoberfest.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.