>Museumboot gaat varen in Haarlem

>Op dinsdag 7 oktober vaart de eerste Museumboot in Haarlem. De Museumboot is een ontdekkingstocht langs de bekendste musea van Haarlem per luxe loungeboot. Een initiatief van Het Dolhuys, Het Frans Hals Museum, Teylers Museum en de Post Verkade Groep.
Het startpunt is Het Dolhuys. Op nog geen enkele minuten lopen van Haarlem CS ligt het indrukwekkende nationale museum van de psychiatrie. Het museum is gevestigd in een uit de 14e eeuw stammend complex, dat dienst heeft gedaan als leprozen- pest- en dolhuis. Het museum biedt een verhelderende blik in de wereld van de waanzin. Het Dolhuys heeft internationaal en nationaal prijzen ontvangen voor haar manier van presenteren. Ook werd het museum 2e in de laatste Grote Museumtest.
Na Het Dolhuys bezocht te hebben, ligt de Lounge boot van de Post Verkade Groep al klaar aan de steiger van de Schotersingel, om de deelnemers mee te nemen voor een bezoek aan Het Frans Hals Museum. Het Frans Hals Museum dankt zijn naam aan Frans Hals, een van de beroemdste kunstschilders uit de 17e eeuw. Er zijn veertien schilderijen vanFrans Hals te zien, waaronder zijn befaamde schuttersstukken. Verder zijn er schilderijen te zien van zijn boer Dirck, Maarten van Heemskerck, Jan van Scorel, en Gerrit Berckheyde.Het museum is gevestigd in een sfeervol 17e-eeuws gebouw, in een van de meest karakteristieke straten in het centrum van Haarlem. Aansluitend ligt de museumboot al klaar om iedereen mee te nemen voor een sfeervolle tocht door de grachten van Haarlem onder het genot van een high tea. Om vervolgens aan te meren voor een bezoek aan het oudste museum van Haarlem. Teylers Museum. Een bezoek aan dit museum is als een ontdekkingstocht die miljoenen jaren geleden begint en eindigt in het heden. Op de terugweg naar Haarlem CS is een bezoek aan De Hallen ook mogelijk.In De Hallen zijn tentoonstellingen eigentijdse kunst te zien. Ook wordt regelmatig een keuze uit de rijke verzameling klassiek-moderne kunst van het Frans Hals Museum getoond.
Reserveren via: VVV Zuid Kennemerland 023-571 22 62 of http://www.vvzk.nl/
Meer informatie: http://www.hetdolhuys.nl/ http://www.teylersmuseum.nl/ http://www.franshalsmuseum.nl/ http://www.postverkadecruises.nl/
Prijs per persoon: € 47,50 inclusief toegang vier musea, de boottochten en high tea.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.