>Najaars-antiekmarkten in België

>Het ‘seizoen’ van de antiek- en rommelmarkten wordt in oktober en november altijd waardig afgesloten in de Echte Ardennen. Half oktober in Ciney en half november in Libramont. Tegelijkertijd staat dan het wildseizoen in alle restaurants op het menu. Beide zaken zijn goed te combineren in een najaarsweekend in de Ardennen.
Ciney, niet ver van Dinant, is voor liefhebbers synoniem met antiek en brocante. Ciney staat vast in hun agenda, want ze weten dat de overdekte markthallen het domein zullen zijn van honderden exposanten en duizenden bezoekers. Gedurende het jaar worden er diverse beurzen gehouden, die altijd door duizenden mensen worden bezocht. Van 10-12 oktober wordt de vlooienmarkt wederom georganiseerd, het is de laatste in 2008. Daarna is het weer wachten op Pasen volgend jaar voor de volgende brocante markt.
Ook de beurshal van Libramont is regelmatig de locatie voor antiek- en brocante beurzen. De hallen staan dan vol met schitterend antiek of zogenaamde ‘brocante-objecten’ en dat zijn meestal betaalbare spullen uit grootmoeders tijd of van iets vroeger datum. Libramont heeft nog van 8-11 november de Brocante de Novembre, open van 13-19u. Daarna moet men wat Libramont betreft wachten tot maart volgende jaar voor Antiq’Ardenne. De najaarsmarkten zijn voor liefhebbers een goede redenen om een weekendje in de Echte Ardennen te plannen, vooral ook omdat alle restaurants zich dan uitleven in mooie wildgerechten.
Info: www.cineyexpo.be, 0032-83-213394, Vlooienmarkt Ciney, 10-12/10/08, Brocante-markt Ciney 10-13/4/09 en www.libramont.be en www.expolibramont.com, 0032-61-223931, Brocante de novembre, 8-11/11/08 en Libramont Antiq’Ardenne 6-8/3/09.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.