>Nieuwe boeken-aanwinsten ANWB

>De brochure van de ANWB Najaarsaanbiedingen viel vanmorgen in de bus. Nieuw in de collectie is de reisgids “Verleden van Nederland”, die hoort bij de tv-serie Verleden van Nederland van Geert Mak, die op 12 oktober begint. In de serie ANWB Reizen Wereldreisgids verschijnen zes nieuwe titels: Thailand, Argentinië, Canada Oost, Chili, Marokko en Vietnam. Naast de vertrouwde ANWB campinggidsen verschijnt er ditmaal voor het eerst ook een ANWB Campergids 2009. En “Vogels” is het zesde naslagwerk in de reeks waarin eerder Dieren, Aarde, Mensen, Planten en Heelal verscheen.
Andere opvallende zaken uit de brochure:

  • Onder de titel “ANWB Extra” zijn er gidsen, zoals voor IJsland en Valencia, die een uitneembare grote kaart en extra internettips bevatten. Verder biedt elke gids vijf routes, waarmee stad, streek of land op een verrassende wijze verkend kan worden.
  • “ANWB Actief” begrijpt dat een mens op vakantie vaak meer dan één ding wil doen en combineert dus wandelingen, fietstochten en autoroutes voor een bepaalde streek in één boek. Je kunt kiezen uit Dolomieten, Franse Pyreneeën, Jura en Schotland, die elk 30 routes bevatten. Was het maar weer zomervakantie…
  • Wie de regenachtige dagelijkse autoritten naar het werk nuttig wil besteden kan overwegen een ANWB-talencursus te volgen. In 15 minuten per dag belooft de cursus in twaalf weken tijd je een behoorlijk mondje over de grens te laten spreken, zoals Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans. En de prijs is ook leuk: 18,95 euro per cursus.
  • Voor wie op de centen moet letten is er de (herziene) gids “Goedkoop Kamperen”. De gids belooft dat kamperen voor minder dan 25 euro op een goed adres kan. De gids zelf kost 9,95 euro.
  • Ook voor mensen die specifieke eisen hebben: De gids Strand Campings, die dit jaar voor het eerst verschijnt. Hierin – voor 19,95 euro – de mooiste strandcampings van Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Italië. [Het enige nadeel van dit soort gidsen vindt de redactie van Elke Dag Vakantie dat je altijd meer koopt dan je nodig hebt. Het ene jaar doe je Italië, de andere België en dan Frankrijk, maar in het derde jaar is zo’n gids alweer verouderd…]
  • Nieuw dit jaar is “navigeren op laptop of PDA”. De digitale waterkaarten zijn gebaseerd op de losse ANWB-waterkaarten. Met een aangesloten GPS-ontvanger wordt de positie van de boot geprojecteerd op de kaart. Prijs 74,95 euro.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.