>Oceanië in Brussel

>Van 23 oktober 2008 tot 15 maart 2009 organiseert ING België in haar Cultuurcentrum te Brussel: Oceanië. Tekens van riten, symbolen van gezag. Deze overzichtstentoonstelling bevat 200 Oceanische kunstwerken uit Belgische privé-verzamelingen en uit Belgische, Nederlandse, Franse en Duitse musea. ING koos voor Oceanië omwille van de toegenomen belangstelling voor kunst uit verre en minder gekende culturen. Voor het eerst wordt in België een
overzichtstentoonstelling georganiseerd over het volledige oceanische cultuurgebied. De tentoonstelling Oceanië. Tekens van riten, symbolen van gezag is opgedeeld in drie onderdelen die elk een cultuurgebied vertegenwoordigen: Melanesië, Polynesië, en Micronesië. Ze is opgevat als een imaginaire reis waarbij kennis kan worden gemaakt met een ongekende rijkdom aan sculpturen, gebruiksvoorwerpen, wapens en sieraden. De commissaris van de tentoonstelling is kunsthistoricus Frank Herreman, voormalig Directeur van het Etnografisch Museum in Antwerpen en voormalig Director of Exhibitions van het Museum for African Art in New York
Plaats: ING Cultuurcentrum, Koningsplein 6 te 1000 Brussel. Openingsuren van 10 uur tot 18 uur en op woensdag tot 21.00 uur. www.ing.be/art

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.