>Pralines in Belgie

>Iedereen weet natuurlijk wel dat je overal in Brussel de heerlijkste chocolade kunt kopen. Vaak in prachtige winkels. Alleen al de etalages van de beroemde pralinewinkels in de Galerie Saint-Hubert doen het water in de mond lopen. Als je al die kunstig gemaakte bonbons ziet, raak je benieuwd naar de manier waarop ze worden gemaakt. Daarvoor kun je terecht in de vrij modern ingerichte winkel van Planète Chocolat, niet ver van de Grote Markt en Manneken Pis.
Na het winkelen of een museumbezoek, staat meestal een rustpauze gepland om even onderuit te zakken met een kop koffie of thee. Daarvoor kun je onder andere terecht in de talloze cafés aan de Grote Markt maar ook bij Planète Chocolat. Het is niet alleen een winkel waar je een doosje pralines kunt kopen, maar ook een plek waar je rustig aan een tafeltje kunt genieten van koffie of thee of een dampende beker chocolademelk! Zo moet echte chocolademelk proeven. Het bijzondere van dit bedrijf is dat elke individuele bezoeker zich kan aansluiten bij de rondleiding in het atelier achter in de winkel. Daar wordt uitleg gegeven over de cacaoboon en het proces van boon tot verfijnd gevulde praline. De presentatie gebeurt in meerdere talen en op panelen staat nog eens in het Frans en Nederlands een uitgebreidere uitleg. Zo wordt het snoepen van een lekkernij nog leerzaam ook. Groepen (15-60 personen) kunnen er ook terecht maar dienen vooraf te reserveren. www.planetechocolat.be.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.