>Prinses Máxima: Je geld en je leven!

>Prinses Máxima opent maandag 6 oktober de tentoonstelling ‘Geld en je leven!’ in het bezoekerscentrum van de Nederlandsche Bank te Amsterdam. De tentoonstelling, een gezamenlijk initiatief van het Geldmuseum in Utrecht en de Nederlandsche Bank, moet jongeren van 12 tot en met 16 jaar stimuleren bewust om te gaan met geldzaken.
In ‘Geld en je leven!’ wandelen bezoekers letterlijk door de leefwereld van drie soappersonages. In deze tentoonstellingssoap, die speciaal voor deze gelegenheid geschreven is, draait het om geld. Door een combinatie van spel en competitie kunnen jongeren zich identificeren met de personages uit de soap en hun dilemma’s. Zo komen zaken aan bod als balans tussen inkomsten en uitgaven, de invloed van reclame, maar ook het feit dat geld kan opraken en keuzes gemaakt moeten worden. www.geldmuseum.nl en www.geldenjeleven.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.