>Qualitätsweg voor Hoch-Sauerland

>De Medebacher Bergweg in Hoch-Sauerland is uitgeroepen tot Qualitätsweg Wanderbares Deutschland van het Deutsche Wanderverband. Daarmee heeft het populaire vakantiegebied er een belangrijke troef bij. De Medebacher Bergweg is de 41ste wandelroute in Duitsland die deze begeerde titel mag voeren. Om de titel Qualitätsweg te verkrijgen moet aan zeer strenge eisen worden voldaan.
De route is 64 kilometer lang en voert door bergachtig gebied langs alle dorpen van de uitgestrekte gemeente Medebach. De bergweg voert langs de historische overblijfselen van het klooster Glindfeld. Wandelaars hebben vanaf de route een prachtig uitzicht op de veelal ongerepte dalen van het oostelijk deel van het Sauerland. Het gebied waardoor de wandelroute voert, wordt veelzeggend het ‘Toscane van het Sauerland’ genoemd. www.wanderbares-deutschland.de

>Qualitätsweg voor Hoch-Sauerland 9

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.