>Singapore Airlines breidt vloot uit

>Singapore Airlines (SIA) heeft vandaag haar zesde Airbus A380 van fabrikant Airbus in ontvangst genomen. Het vliegtuig – ‘s werelds grootste passagiersvliegtuig – is na een vlucht vanaf het Airbus Delivery Centre in Toulouse vandaag om 08.23 uur lokale tijd in Singapore aangekomen. Met de levering van de zesde A380 introduceert SIA vanaf 20 september 2008 een tweede dagelijkse A380 vlucht tussen Singapore en Londen (Heathrow). Hiermee wordt de route Singapore-Londen de eerste in de wereld waarop dagelijks tweemaal met de superjumbo gevlogen wordt. De tweede dagelijkse A380 vlucht vertrekt onder vluchtnummer SQ318 vanuit Singapore en onder vluchtnummer SQ321 vanuit Londen. Dit in aanvulling op de huidige dagelijkse vlucht SQ322 (Singapore-Londen) en SQ317 (Londen-Singapore). SIA was de eerste luchtvaartmaatschappij die de A380 in gebruik nam. Sinds de introductie in oktober 2007 wordt dit vliegtuig geleidelijk ingezet op drukke routes. Naast Londen vliegt SIA ook dagelijks met de A380 tussen Sydney en Singapore evenals tussen Tokyo en Singapore. Met de levering van haar zesde Airbus A380 heeft SIA nu nog 13 A380’s in definitieve bestelling staan alsmede een optie op de levering van nog eens zes toestellen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.