>Singer Laren bijzondere expositie

>Een paradijsje op aarde. Zo kon Singerheimen, de groengeschilderde houten villa van William en Anna Singer in het Noorse Oldendal, anno 1923 zonder overdrijven genoemd worden. En ook nu nog ademt het grote woonhuis, dat tegenwoordig als museum annex bed and breakfast dienst doet, een rustieke, romantische sfeer. Hier, tussen het pittoreske Nordfjord en het ’blauwe ijs’ van de imposante Brikdalsbreen gletsjer, schilderde de Amerikaanse impressionist William Singer, tevens grondlegger van het bekende Nederlandse museum Singer Laren, zijn beste werken. Van 16 september tot en met 12 februari wijdt het Singer Laren voor het eerst een grote tentoonstelling aan het (bij het grote publiek nog onbekende) oeuvre van deze schilder. Als zoon van een schathemelrijke staalbaron uit Pittsburgh lag een glansrijke carrière in de staalindustrie voor hem voor de hand, maar de gevoelige en dromerige William Singer (1868-1943) koos op zijn dertigste definitief voor het kunstenaarschap. (Telegraaf)

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.