>Vaak feest in Frankfurt

>Parijs heeft Pari Roller op de vrijdag, Rotterdammers doen het op woensdagavond en in Frankfurt noemen ze het de Tuesdaynight Skate. Elke dinsdag verzamelen zich rond 20.30 bij de Alte Brücke over de rivier Main zo’n duizend skaters. Tweeëneenhalf uur lang nemen ze bezit van het asfalt in Duitslands financiële zenuwcentrum. Skaten langs terrasjes, het water van de Main en hoge wolkenkrabbers van bijna driehonderd meter hoog. Reisverslaggever John van Schagen deed mee.
Is dit alles? Als even na half negen het vertreksein klinkt verbaas ik me over de geringe belangstelling voor deze Tuesdaynightskate. Te vroeg gejammerd, zo blijkt al snel. In no-time haken overal in de straten nieuwe skaters aan en de sliert is binnen tien minuten al zo lang dat de voorste rijders continu uit het zicht zijn. We rollen door de straten van Sachsenhausen, het zuidelijke stadsdistrict dat ruim zestig jaar geleden gespaard bleef van Engelse bommenregens en daardoor als een van de weinige plekken in hartje Frankfurt nog écht oud is. We worden getipt door twee collega-skaters. Gezellig een terrasje pakken doe je hier, en dat met name op de Schweizer Strasse. Voldoende leuke barren en wat minder prijzig dan aan de overkant van de Main waar het vooral ‘suits en tourists’ zijn die koffie of een ander drankje bestellen. Lees het hele verhaal bij Metro

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.