>Valancia: Trendy stad in een veelzijdig landschap

>De regio Valencia is met haar hippe, gelijknamige hoofdstad, schitterende achterland en goudgele kustlijn, dé bestemming voor een verrassende city break. Moderne architectuur en trendy uitgaansmogelijkheden omgeven de oude stad met haar stevige stadswallen en gezellige terrasjes. De omgeving biedt een keur aan uitwaaimogelijkheden, hetzij op de oneindig lange stranden, hetzij in de betoverend achterlanden vol boomgaarden en eeuwenoude cultuur.
Valencia is letterlijk en figuurlijk een stad van alle tijden. Markten, festivals, concerten, vuurwerkspektakels, sportactiviteiten, openlucht bioscopen, discotheken en terrassen verlevendigen dag en nacht het de stranden, pleinen en parken. Op verschillende plekken in de stad vindt men werk van de beroemde Valenciaanse architect Santiago Calatrava. De haven ligt direct aan het strand en is een ideale plek voor een heerlijke maaltijd in een trendy omgeving. De oude stad vertelt een boeiende geschiedenis met haar smalle straatjes, levendige pleintjes en talloze kerken. Rondom de stad, in de droge bedding van de Turia-rivier, liggen schitterende natuurparken en het beroemde Ciudad de las Artes y Ciencias (stad van de kunsten en wetenschap), bestaande uit een ultra modern wetenschapsmuseum, het operagebouw, het grootste aquarium van Europa, exposities, en een IMAX-theater.
De Comunidad Valenciana heeft 4 toeristische merken bestaande uit verschillende gebieden als Costa Blanca, Benidorm, Castellón-Costa Azahar en Valencia Terra i Mar.
Deze gebieden bieden bezoekers meer dan 500 km kust met prachtige goudkleurige zandstranden, 22 golf banen, meer dan 200 musea, vele culturele bezienswaardigheden, waarvan er zelfs 4 zijn opgenomen in de UNESCO werelderfgoed lijst. www.landvalencia.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.