>Viroinval: fraai en onontdekt

>Wandelaars komen helemaal aan hun trekken in de Viroinval, een fraaie maar wonderwel minder bekende natuurrijke streek ten zuidwesten van Dinant. Er zijn veel bewegwijzerde routes voor wandelaars maar ook voor mountainbikers en fietsers. Op zoek naar schone lucht, rust en een afwisselende natuur, dan is de Viroinval een goede tip voor een weekendje weg dit najaar.
De glooiende streek is heel lieflijk en bestaat uit riviertjes, bossen, valleien en agrarisch gebied met dorpen en boerderijen. De natuur is uitzonderlijk afwisselend vanwege de vele bodemsoorten die hier op korte afstand van elkaar voorkomen. De wandelroutes (kort en lang) lopen dwars door die natuur, maar komen ook regelmatig langs een dorp, museum of terrasje. Vier van de dorpjes in de streek zijn bijvoorbeeld lid van de vereniging van mooiste dorpjes van Wallonië: Lompret, Fagnolle, Vierves-sur-Viroin en Soulme.
In Treignes ligt het stoomtreinmuseum (Stoomfestival op 27 en 28/9) en het museum over het leven in de jaren 30 tot 60 van de vorige eeuw en in Petigny kan de bezoeker een klank-en lichtspel meemaken in de Grot van Neptunus. Fietsers kunnen in diverse dorpjes mountainbikes en fietsen huren. Er zijn enkele hotels, vakantiehuizen en b&b adresjes. De Viroinval ligt ten zuidwesten van Dinant en is vanwege de natuur en de stilte de ontdekking echt waard.
Info: Belsud (met vakantiewoningen en b&b adressen) en informatie over de Viroinval is beschikbaar bij het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië en Brussel, Postbus 2324, 2002 CH Haarlem, tel 0900-2020107 en belgisch.verkeersbureau@wxs.nl en www.valleesdeseauxvives.be

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.