>Wat te doen in Luxemburg?

>Sinds 1994 staat het oude stadscentrum van Luxemburg, met de overblijfselen van de vesting, op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Dit is niet verwonderlijk, als we bedenken dat Bourgondiërs, Spanjaarden, Oostenrijkers en het Franse militaire genie Vauban hier hun sporen hebben achtergelaten en de vesting tot het “Gibraltar van het Noorden” hebben uitgebouwd.
De betoverend mooie groenzones van de stad nodigen de bezoekers uit om gezellig rond te kuieren of zich ergens rustig neer te vleien. De terrasvormige hoogstamboomgaarden (Streuobst) aan de voet van de Bockfelsen, waar de wieg van de duizend jaar oude stad Luxemburg staat, en de moestuinen in het Petrusdal zijn echte juweeltjes van fauna en flora, waar ook exotische boomsoorten staan die men er eigenlijk niet zou verwachten. U kunt ook rondwandelen in het microklimaat van het Alzettedal, waar in de vroegere kloostertuinen artisjokken, courgettes, olijven en vijgenbomen welig tieren. Dit en meer weetjes is te vinden op www.steden-luxemburg.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.