>5 tips voor een digitale camer

>Een camera is een onmisbaar attribuut voor de hedendaagse reiziger. Dag.nl zet op een rij waarop je moet letten bij de aanschaf van een digitale camera:
1 – Koop niet te groot en niet te klein
Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten wil iedereen wel. Of juist heel stoer doen met een veel te dure camera die je eigenlijk helemaal niet snapt. Net als met de aanschaf van een PC of auto moet je heel erg goed nagaan wat je ermee wilt gaan doen.
2 – Geloof niet alleen maar in megapixels
De ‘megapixelmythe’ noemen fotografen het wel. Natuurlijk, meer megapixels maken het plaatje fijner en daarmee mooier en scherper. Maar het is wel erg hard gegaan. Realiseer je dat er op de wereld geen beeldscherm is dat meer dan twee, drie megapixels kan weergeven (op eentje na dan).
3 – Zoom een eind weg
Zoomen kan op twee manieren: optisch, waarbij de lens daadwerkelijk verschuift en de brandspuntafstand verandert, of digitaal. Als je een camera zoekt die flink kan zoomen, kijk dan naar de optische zoom.
4 – Let op de vertraging
Als je op het knopje drukt, moet de foto worden gemaakt. Zo simpel is het. Dat er miljoenen mensen rondlopen met een camera die pas een seconde later klikt mag een wrang wonder heten. Tien tegen één dat je sindsdien minder leuke foto’s maakt; het moment is al voorbij.
5 – Koop nooit zonder proberen
Koop nooit een camera die je niet hebt kunnen proberen. Dat vertelt je meer dan duizend folders, en is meer waard dan indrukwekkende specificaties. Ligt de camera lekker in de hand? Voelt hij degelijk? Hoe is de ontspanvertraging? Hoe snel kun je zoomen?

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.