>Activiteiten Nacht van de Nacht

>De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu organiseren elk jaar de Nacht van de Nacht om aandacht te vragen voor de schoonheid van de donkere nacht. Dit jaar is dat op 25 oktober. Zij willen hiermee bereiken dat gemeentes en bedrijven permanent beleid gaan voeren waarbij duisternis voorop staat. Niet alleen levert dat een energiebesparing op, het is ook beter voor dier en mens. Er zijn nog maar weinig echt donkere plekken in Nederland. Reclamezuilen, straatverlichting en verlichte kassen gooien onder andere roet in het eten. Mens en dier hebben hier last van. Mensen slapen minder goed naarmate het lichter wordt en het ritme van dieren wordt er door verstoord: vogels maken eerder nesten, de sterrenhemel is vrijwel onzichtbaar. In de nacht van 25 oktober zijn in heel Nederland tal van activiteiten. Die zijn allemaal te vinden op een prachtige site die rond dit thema gemaakt is. Op de site kun je o.a. een Uilen-ringtone downloaden.
Nachtvandenacht.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.