>Badkledingdag in sauna

>De badkledingdagen in diverse sauna’s op de Veluwe zijn momenteel letterlijk en figuurlijk hot. Voor- en tegenstanders spreken zich uit. Maar waarom is nu eigenlijk deze discussie ontstaan en wat is de werkelijke gedachte achter de badkledingdag? Sauna & Beautyresort De Zwaluwhoeve in Harderwijk heeft enkele jaren geleden als eerste deze badkledingdagen geïntroduceerd. De overige resorts volgden al snel. De commotie ontstond toen gesuggereerd werd dat de Nederlandse Sauna Vereniging niet te spreken zou zijn over deze opmars van badkleding in Veluwse sauna’s. In het artikel van de Stentor wordt Roel Kamps, voorzitter van de NSVgeciteerd als volgt: ‘Het is onhygiënisch, het belemmert de afvoer van lichaamsstoffen en het is niet goed voor kleding en meubilair’.
Inmiddels is gebleken dat deze mening wat genuanceerder ligt, maar wat blijft is de vraag naar het hoe en waarom achter de bad kledingdagen. Voor de Zwaluwhoeve is een van de belangrijkste redenen altijd geweest om mensen met een belemmering of handicap ook de kans te geven te relaxen in de sauna. De Zwaluwhoeve vindt het belangrijk dat juist ook deze groep mensen kan genieten van ontspanning. Naast de badkledingdagen heeft de Zwaluwhoeve dan ook alles in het werk gesteld om mensen in een rolstoel de mogelijkheid te bieden van de faciliteiten gebruik te kunnen maken.
Daarnaast zijn de badkledingdagen natuurlijk ook ideaal voor iedereen die graag naar de sauna wil, maar (nog) moeite heeft om dit volledig naakt te doen. Vanaf november 2008 is het bij de Zwaluwhoeve de 1e en 3e dinsdag v/d maand badkledingdag voor dames en heren van 10.00 tot 24.00 uur. www.zwaluwhoeve.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.