>Bali, het eiland van de Goden

>Bali heeft ondanks de aanwezigheid van westerse toeristen zijn mystieke karakter behouden, en de eeuwenoude tradities en rituelen houden stand. Zelfs aan de Balinese stranden, vol honeymooners en surfers, brengen vrouwen in traditionele sari’s manden vol offers naar de zeetempels en houden mannen een repetitie voor het volgende religieuze feest in de lokale bale banjar, de centrale ontmoetingsplaats. Balinezen steken enorm veel tijd en energie in het plezieren van de goden. Ze zijn dan ook met miljoenen, de Balinese goden, en elke godheid wordt op passende wijze geëerd. Niet voor niets is Bali’s bijnaam ‘Pulau Dewata’: het Eiland van de Goden. Lees het hele verhaal bij HNL.be

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.