>Brood en spelen op Malta

>Op 11 oktober gaat voor de tweede keer een uniek evenement van start in Qormi, de oude ridderstad vlak bij Malta’s hoofdstad Valletta. Straten en pleinen zijn dan teruggebracht naar het aanzien van honderden jaren geleden. Traditionele decoraties vormen het decor voor eeuwenoude taferelen in de vorm van vermaak en ambachten. Qormi, destijds Casal Fornaro geheten, is weer één nacht de belangrijkste bakkersstad in de 17e eeuw.
Wie op 11 oktober door de straten van Qormi slentert, ervaart aan den lijve hoe de Maltezer voorouders leefden in de 17e en 18e eeuw. In deze periode bracht de ridderorde van Sint John van Jeruzalem een ongekende welvaart naar de archipel. Qormi werd de thuisbasis van de eerste bakkers op Malta. Zij voorzagen vrijwel heel Malta van brood. Het spectaculaire event, Een nacht in Casal Fornaro, staat dan ook in het teken van brood en spelen. Bezoekers zien hoe traditioneel Maltezer brood gemaakt wordt en welke eeuwenoude ambachten er nog steeds op het eiland leven. Dramavoorstellingen, folklore dansen, culturele shows en traditionele liederen worden overal in de stad opgevoerd. Kosten noch moeite zijn gespaard om alle aanwezigen een culturele, educatieve, unieke en bovenal onvergetelijke avond te bezorgen.
De Maltezer archipel bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en Comino. De talen zijn Maltees en Engels. De eilanden liggen strategisch in het hart van de Mediterranee: 93 km ten zuiden van Sicilië en 288 km ten noorden van Afrika. www.visitmalta.com | www.casalfornaro.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.