>Campinglife-blad saai zonder Sander

>Het is net alsof de makers van het (nieuwe) blad Campinglife het Italiaanse verkeersbureau hebben aangeschreven, een graai in de gratis uitgaven van de ANWB hebben gedaan en hier en daar door Wikipedia geklikt hebben, want de artikelen in het blad zijn allemaal van hetzelfde neutrale, saaie kaliber. Allemaal prachtige plekken die “je eigenlijk gezien moet hebben” (zullen we afspreken dat we die zinsnede niet meer gebruiken in de reisjournalistiek? We bepalen zelf wel wat we gaan zien). De verhalen zijn afstandelijk: Er wordt werkelijk níemand geïnterviewd bij de verhalen over Italië zelf en ook de auteurs houden zich verre van het geven van een ooggetuigenverslag. Wie zijn de schrijvers trouwens? Nergens staat een naam van een auteur bij.
Campinglife is een uitgroeisel van het gelijknamige tv-programma zaterdagavond op RTL. Ook dat tv-programma heeft een diepgang van een pierebadje, maar heeft als grote pré dat het gepresenteerd wordt door Sander Janson. Hij weet al vanaf de eerste aflevering het programma pit en plezier mee te geven. Samen met Marit van Bohemen vormde hij een gouden presentatieduo. Dit seizoen is de plek van Marit ingenomen door actrice Jessica Mendels. Die doet ook haar uiterste best om opgewekt en snappy te presenteren, maar dat ligt er zo dik bovenop, dat het bijna lijkt op een wedstrijd tussen haar en Sander: Wie van ons is het leukst?
Terug naar het blad, dat voor 3,95 euro in de winkels ligt. Het verrast niet en weet met verhaaltjes te komen over reizen met kinderen in de trant van “denk er wel om elke twee uur de stoppen” (ja duh! alsof we dat niet weten na de jarenlange campagnes op tv).
Het enige dat de moeite van het uitknippen en bewaren waard is zijn de reportages van het dwergstaatje San Marino (vanwege de opsomming van waterpretparken die daar in de buurt zijn) en die over modestad Milaan (vanwege lijst met winkels). Het blad moet vijf keer per jaar uitkomen, het is echter zeer de vraag of er wel voldoende dooddoeners zijn waarmee het gevuld kan worden.
Campinglife Magazine is een uitgave van BIK Media Groep in Purmerend. www.clubcampinglife.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.