>Carré in Madurodam verbouwd

>Herman van Veen en Tahita Ringers, de 17-jarige burgemeester van Madurodam, hebben het vernieuwde Koninklijk Theater Carré in Madurodam geopend. In Madurodam is al sinds 1987 een miniatuur van het Koninklijk Theater te zien. De bouw van het nieuwe toneelhuis in 1993 en de renovatie van 2004 hebben het theater een zodanig nieuw uiterlijk gegeven dat ook de maquette moest worden vernieuwd. Het initiatief hiervoor is genomen door de Stichting Vrienden van Carré ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van Carré in 2007. Herman van Veen, die in november van dit jaar zijn 400ste voorstelling in Carré zal spelen, verrichtte de onthulling. Herman speelde in 1971 voor het eerst in Carré en heeft de meeste voorstellingen in Carré op zijn naam staan. Het model heeft nu een oppervlakte van 2,4 x 1,85 meter. Bovendien heeft de oorspronkelijk houten maquette plaatsgemaakt voor een kunststof polyurethaan exemplaar. www.madurodam.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.