>Expositie over overleven

>’Over leven in het X-TREME’ is de titel van een expositie die van 15 oktober 2008 tot 30 augustus 2009 te zien is in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. In de natuur kent elke leefomgeving zijn eigen ‘survivalspecialisten’, planten en dieren die optimaal zijn aangepast aan uitzonderlijke omstandigheden. Ontdek in de expositie zelf de functie van de dikke speklaag van de zeehond en hoe de Noord-Amerikaanse boskikker zich laat bevriezen tijdens zijn overwintering. De Arabische oryx leeft in een droog klimaat. Hij drinkt niet, maar droogt toch niet uit. Een kameel daarentegen kan gedurende twee weken zonder een druppel water, maar drinkt dan in drie minuten tweehonderd liter water. In het volkomen duister van de diepzee lokt de hengelvis zijn prooi met een lichtgevend stukje ‘aas’ op zijn kop. De meeste mensen hebben boven de zevenduizend meter extra zuurstof nodig. Hoe is het mogelijk dat de Indische gans elk jaar op negen kilometer hoogte over de Himalaya vliegt zonder buiten adem te raken? Het Museum daagt bezoekers uit! Aan de hand van foto’s en films vergezel je deze virtuoze dieren naar de meest extreme plekken op aarde. Met leuke interactieve toepassingen kan je het zelf allemaal uitproberen.
Test de hoeveelheid lucht in je longen. Pomp 200 liter water op in 3 minuten. Steek op blote voeten het hete zand over. Overleef in ijskoud water. Zoek je weg in het donker…Over leven in het X-TREME is een speelse en leerrijke ontdekkingstocht voor kinderen vanaf 8 jaar. Over leven in het X-TREME is een coproductie van het Museum voor Natuurwetenschappen (Brussel, BE), het Science Centre Experimentarium (Kopenhagen, DK) en het Nationaal natuurhistorisch Museum Naturalis (Leiden, NL).
Praktische informatie: Museum voor Natuurwetenschappen, Vautierstraat 29 – 1000 Brussel, www.natuurwetenschappen.be, Openingstijden: Dinsdag tot vrijdag: van 9.30 tot 16.45 uur, Zaterdag, zondag en Belgische schoolvakanties (behalve juli en augustus): van 10 tot 18 uur.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.