>Fietsmogelijkheden Europa uitgebreid

>De ontwikkeling van de fietsroute langs de Donau in Servië lijkt voorzichtig vervolg te krijgen in Bulgarije, schrijft Bert Sitters aan Elke Dag Vakantie.nl. In juni van dit jaar rondde Servië de bewegwijzering van het oostelijk deel af tijdens een fietstocht met reisjournalisten uit Duitsland, Oostenrijk Zwitserland. De fietsroute langs het oostelijk deel van de Donau is een project van de Duitse ontwikkelingsorganisatie GTZ. Doel is dat de diverse Balkanlanden, die nog niet zo lang geledenmet elkaar in ernstig conflict lagen, nu gezamenlijk een aantrekkelijke fietsroute ontwikkelen onder het motto: de Donau verbindt. De fietsroute is weer een onderdeel van Eurovelo6: een 4000 kilometer lange fietsroute van Saint-Brevin-Les Pins aan de Atlantische Oceaan naar Constanta aan de Zwarte Zee. Deze route volgt de Loire, een aantal kanalen in Bourgondië en de Elzas, de Rijn en de Donau. Het gezelschap trok ook de Bulgaarse grens over naar de Stad Vidin. Burgemeester Ivan Zenov van Vidin ziet graag dat zijn gemeente als pilot optreedt bij de ontwikkeling van de fietsroute in Bulgarije. GTZ wil ondersteuning geven.
www.donau-info.org | www.eurovelo6.org

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.