>Finland bundelt de winter in gids

>In de nieuwe 40-pagina’s tellende wintergids van de Finse winter wordt een grote verscheidenheid aan winteractiviteiten beschreven. Huskysafari’s, sneeuwschoenwandelen, sneeuwscootertochten, ijsvissen, schaatsen op één van de talrijke meren, rendiertochten, langlaufloipes, overnachten in een ijshotel of glazen iglo, een bezoek aan de Kerstman, een tocht met een ijsbrekercruise of ijsvissen, het is een greep uit de talrijke onderwerpen die aan bod komen. Een andere bezienswaardigheid die zeer typerend is voor winters Finland is het Noorderlicht. Van september tot maart is dit bijzondere lichtverschijnsel tijdens heldere nachten het best waarneembaar. ‘Voor wintersportliefhebbers die meer willen dan alleen maar skiën is Finland een uitstekende bestemming. Onze variatie aan wintersportactiviteiten omvat veel meer dan louter op de lange latten staan,’aldus Visit Finland Benelux directeur Jykri Oksanen. De brochure ‘Winter in Finland’ kan aangevraagd worden via de website www.visitfinland.com/nl.
Finland telt ongeveer twintig wintersportgebieden, in de brochure staat op bladzijden 10 en 11 een duidelijk overzicht van de gebieden, de faciliteiten en het skiseizoen. Verschillende regio’s worden beschreven, waaronder in Lapland de gebieden Saariselkä-Inari, Levi, Ylläs, Sumomu-Kemijärvi en Rovaniemi, in het Merengebied Kajaani, Kuopio en midden-Finland en Zuid Finland met Lahti en Helsinki.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.