>’Herfstbok’ geboren in Emmen

>In de stal van de gnoes en de waterbokken van Dierenpark Emmen is een waterbokje geboren. Toen de verzorger ’s morgens vroeg de stal binnen ging, stond de kleine al schoon en droog naast de moeder. Het waterbokje is een geitje en heeft geen naam. Waterbokken krijgen in Emmen – net als gnoes en impala’s – alleen een nummer. Als het weer het toelaat, mag het waterbokje deze week al naar buiten op de Afrikasavanne. Zij ziet er zo gezond en krachtig uit, dat ze de kennismaking met de andere savannebewoners waarschijnlijk wel aan kan. Met name de zebra’s zijn niet altijd vriendelijk voor nieuwkomers. Die blijven de eerste dag dan ook op stal. Natuurlijk wijkt haar moeder niet van haar zijde. De hulp van een ervaren moeder – de pasgeborene is haar zesde jong – is in zulke gevallen erg belangrijk. Hoewel ook vader en de grote zus steeds in de buurt zijn, blijft het voor een jong waterbokje toch altijd spannend op de grote savanne. www.zoo-emmen.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.