>Heropening Kristalfabriek in België

>De Kristalfabriek en het Kasteel van Val Saint Lambert hebben de handen ineengeslagen en tonen in diverse expositieruimtes alles over glasblazers en kristal en over de geschiedenis van deze bijzondere locatie. Met historische en hedendaagse middelen, zoals kaarten, gravures, prenten, maquettes, foto’s, klank en visuele effecten, klassieke en zeer bijzondere kristallen objecten, met films en ‘live’ demonstraties, wordt de bezoeker in de magie van het kristal ondergedompeld. Alles heeft een echte metamorfose ondergaan. Techniek, spektakel, geschiedenis en de betovering van in kristal veranderende materie zorgen dat het bezoek een onvergelijkbare beleving is: Een film over de geschiedenis en het werk van de arbeiders; de kunstgalerij en het museum met een prestigieuze collectie; de spektakelroute is een reis door tijd en ruimte over het avontuur van glas en kristal van de oudheid tot nu; de fabriek met werkplaats en glasblazers; de showroom met veel design kristal en een winkel. Ten slotte kan men buiten wandelen in de bossen, langs vijvers, de Cisterciënzer Abdij en het Vreemdenhuis. Er is een restaurant, picknickplaats en speeltuin voor kinderen. Het Château Val Saint Lambert is onderdeel van de Route du Feu/Vuurroute in de provincie Luik. Individuele toeristen kunnen er terecht maar deze attractie is ook zeer geschikt voor groepen, parkeerplaats voor bussen is voorzien. Groepen moeten uiteraard wel vooraf reserveren. Het bezoek van de hele locatie duurt ca. 3 uur. Seraing ligt ten westen van Luik.
Info: Château du Val Saint Lambert (Cristal Park), Esplanade du Val S/N, B-4100 Seraing, tel 0032-4-3303620, fax 0032-4-3303640, jw@immoval.be en www.chateauvalsaintlambert.be

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.