>Hymner Car camper van het jaar

>>Hymner Car camper van het jaar 9Vakantie met een camper is de laatste jaren, juist ook bij jongere huishoudens, in populariteit gegroeid, zo blijkt uit onderzoek dat Recron en NKC hebben laten uitvoeren. Dit werd bekendgemaakt op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht tijdens de uitreiking van de publieksprijs ‘Kampeerauto van het Jaar 2009’. Het publiek koos dit jaar voor de Hymer Car van Hymer. Motivering van bezoekers voor deze keuze: ‘compleet’, ‘compact’, ‘luxe’, ‘stijlvol’, ‘goede doordachte indeling’, ‘degelijk’, ‘mooie uitstraling’, ‘voelt als thuis’, ‘vlot en sportief’, ‘modern’ en ‘stoer’.
Het ledenaantal van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club), de grootste vereniging van kampeerauto-enthousiasten in Nederland, laat al enkele jaren een stijging zien, aldus Willem Helwegen, directeur van de NKC. Dat komt allereerst door de groeiende groep energieke gepensioneerden, zo geeft hij aan. Maar uit landelijk representatief onderzoek blijkt dat de camper voor een steeds bredere groep Nederlanders interessant wordt. Het beeld dat de camper alleen wordt gebruikt door de oudere (1 en 2) persoonshuishoudens, die de tent, vouwwagen of caravan ontgroeid zijn, klopt al enkele jaren niet meer. Steeds trekken jonge sportieve gezinnen er graag met de camper op uit voor een avontuurlijke zwerfvakantie.
Verder blijkt uit het onderzoek dat vakantie voor deze jongere doelgroep steeds meer een ‘eerste levensbehoefte’ geworden is. Een goede manier om te onthaasten en in een korte tussendoor vakantie bij te komen van de stress van een drukke baan en een actief sociaal leven daaromheen. De camper biedt goede mogelijkheden om er vaker op uit te trekken. Zo ligt bij camperaars het aantal langere vakanties (5 dagen of meer) 13% hoger dan gemiddeld en het aantal kortere vakanties maar liefst 35% hoger.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.