>In Hanzesteden-sfeer overnachten

>De gedeputeerden toerisme van de provincies Gelderland en Overijssel, mevrouw A. van der Kolk en mevrouw C. Abbenhues, hebben het het officiële startsein geven voor het project ‘Hanzelogies’. Dit is een bijzonder project rondom kleinschalige logiesaccommodaties in cultureel erfgoed in de regio van de Hanzesteden aan de IJssel. De Hanze was in de Middeleeuwen een verbond van steden en kooplieden. Langs de IJssel zijn sporen van de welvaart die dit machtige verbond met zich meebracht tegenwoordig nog alom zichtbaar. Deze overblijfselen uit het roemruchte Hanzeverleden maken de historische binnensteden van Kampen, Hasselt, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen en Doesburg anno nu tot toeristische trekpleisters van formaat. De smalle steegjes, stoere vestigingswerken, statige koopmanshuizen, sierlijke gevels, eeuwenoude kerken, pittoreske hofjes, imposante stadspoorten en karakteristieke marktpleinen laten de Hanzegeschiedenis in een authentiek decor voortleven.
Onder de noemer ‘Hanzelogies’ kunnen de bezoekers voortaan ook in Hanzestijl overnachten. Een 25-tal bijzondere verblijfsaccommodaties in de regio heeft de handen ineen geslagen en stelt zijn gasten in de gelegenheid de bijzondere cultuurhistorie van de Hanze en de IJssel persoonlijk aan den lijve te beleven. Het betreft stuk voor stuk kleinschalige logeeradressen die zijn gevestigd in karakteristieke panden in zowel de zeven Hanzesteden langs de IJssel als in het unieke IJssellandschap. Hoewel alle bedrijven het predicaat ‘Hanzelogies’ dragen, verschillen ze onderling en hebben ze hun eigen verleden, ambiance en charme. Een onvergetelijke verblijf in een historische entourage garanderen ze hun gasten echter zonder uitzondering. www.hanzelogies.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.